Genegenheid in een relatie

Je liefde voor iemand anders meer uiten

Genegenheid is het uiten van liefdesgevoelens. Het wordt gewoonlijk geassocieerd met liefde en lange termijn relaties, omdat een stabiele hoeveelheid genegenheid ervoor kan zorgen dat mensen intiem met elkaar kunnen zijn. Onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen die vaak genegenheid in de vorm van knuffels ontvangen, een lager stressgehalte hebben dan kinderen die dat niet krijgen. Andere onderzoeken tonen aan dat paren die elkaar lichamelijke genegenheid geven meer voldoening in hun relatie ervaren.

genegenheid in belgie

1

Erken dat je je soms ongemakkelijk voelt bij het strelen, vasthouden, hand vasthouden of knuffelen van anderen. Veel mensen hebben door hun persoonlijkheid of hun jeugd moeite met het aanraken van anderen. Praat er met iemand over, schrijf erover, of herinner je jezelf er steeds aan, net zo lang totdat het een gewoonte voor je is geworden om fysiek je genegenheid naar anderen toe te uiten. Praat erover met je partner. Het verbeteren van de communicatie kan tot een meer affectieve en intieme relatie leiden.

2
Plan knuffeltijd in met je kinderen of echtgenoot. Je genegenheid te weinig tonen kan te maken hebben met tijdgebrek, dus plan het in. Een avond waarop je met je echtgenoot uit gaat, tijd om je kinderen een verhaaltje te vertellen, en zelfs televisiekijken kan met knuffelen gecombineerd worden.
 
3
Houd elkaars handen vast. Of het nu je partner of kinderen betreft, elkaars handen vasthouden is makkelijk en werkt als cement voor de hechting. Het is misschien wel de makkelijkste manier om je genegenheid voor een ander fysiek te tonen.
 
4
Zet lichamelijk contact op je lijstje van doelen wat betreft je gezondheid. Contact hebben met je kinderen en je partner kan ervoor zorgen dat je oxytocine aanmaakt, het knuffelhormoon, waardoor je bloeddruk omlaag gaat. Het kan je ook helpen om het stresshormoon cortisol onder controle te houden.
 
5

Maak een lijstje van manieren waarop je op een lichamelijke manier je affectie kan tonen- in gedachten of op papier. Stel jezelf tot doel om ze allemaal te doen, op verschillende tijden gedurende de week.Hoewel het volgens sommige artikelen 21 dagen duurt voordat een mens zich een gewoonte eigen kan maken, hangt het toch vaak af van de persoon zelf. Ga gedurende een aantal maanden door met het herhalen van de punten op de lijst zodat je je genegenheid meer leert tonen aan anderen.