studenten en relatie

Single in Chatbelgie

Alleenstaand of Single en chatten

Het krijgen van een relatie lijkt voor veel twintigers vaak een doel op zich te zijn. Maar houd voor ogen dat het vooral een super leuke toevoeging moet zijn aan jouw ‘eigen’ leven. Erken dat het oké is om alleen te zijn en profiteer van het feit dat je nog niet in een relatie verkeert.

Als de onderstaande punten op jou van toepassing zijn heb je in ieder geval begrepen hoe je als single een heel gelukkig leven leidt.

1. Als je inziet dat jij het lot in eigen handen hebt

Je toekomst biedt zoveel mogelijkheden en ervaringen dat een relatie dit onmogelijk in de weg zou kunnen staan. Natuurlijk is het zo dat je in een relatie tot compromissen moet komen en met elkaar rekening moet houden. Maar je ziet nú in dat zo lang je geen relatie hebt het niet iets is wat jou bezig hoort te houden. Dus jij plant die vakantie of solliciteert voor die ene baan in het buitenland. Je hebt geleerd om te profiteren van het feit dat niemand de toekomst die jij voor ogen hebt in de weg kan staan.

2. Als je je innerlijke romanticus hebt leren temmen

Natuurlijk is het normaal om te blijven dromen over jouw eigen Mr. Big. Maar je verwacht niet te veel als je aandacht krijgt van een leuke jongen tijdens het uitgaan. Zelfs als je een tijdje ‘bezig’ bent met iemand, begrijp je dat je elkaar nog niks verplicht bent en het alsnog op niks kan uitlopen. It’s all in the game.

Liever alleen dan met de verkeerde

Laten we eerlijk zijn: aan een relatie hebben, zitten veel voordelen. Het is fijn om iemand van te houden, om hartstochtelijke seks mee te hebben en gek op iemand te zijn. Iemand te hebben op wie je kan bouwen en het gevoel te hebben alsof jullie samen de hele wereld aankunnen, en om misschien ook echt samen de wereld mee rond te reizen. Iemand te hebben om tegen aan te kruipen en vooral iemand te hebben die je leven oprecht leuker en beter maakt. Maar alleen als je mister of miss right hebt gevonden.

Als je diegene niet vindt, dan valt er ook vrij weinig te missen. Toch? Tenzij je graag met iemand samen bent, vooral om het samen zijn. Maar dan kan ook meteen je eisenpakket worden gehalveerd en kan een nieuwe vlam sneller aan de haak geslagen zijn. Natuurlijk geldt dit natuurlijk niet voor iedereen, maar ik ben liever alleen dan met de verkeerde. In de roes van het stadse leven heb ik niet eens tijd om al m’n vrienden en familie wekelijks te zien, laat staan dat ik tijd moet maken voor iemand die ik niet écht leuk vind. Just saying

De liefde van je leven ben jijzelf

Dus tot die tijd dat er iemand op je pad komt: wees blij met jezelf en geniet van jezelf. Je zal het je hele leven met jezelf moeten doen, dus je kan het maar beter ook leuk hebben met jezelf en je geluk niet te veel in de handen van anderen leggen. Want, of je nu een relatie hebt of niet, alleen ben je altijd. Natuurlijk krijg je in een relatie op een gegeven moment een leven samen, maar je bent nog steeds jij. Wat nou als je de love of your life hebt gevonden en diegene vindt ineens een nieuwe liefde? Shit happens. Dan wil je nog steeds blij zijn met jezelf.